Америчка залиха муниције за Украјину трајаће неколико месеци

0
сад украјина

Украјина и САД (Фото: Председништво Украјине)

Неке врсте муниције коју САД испоручују Украјини могле би да престану у блиској будућности, пренела је недавно агенција Франс прес (АФП), позивајући се на Марка Кансијана, пензионисаног пуковника маринаца и вишег саветника Центра за стратешке и међународне студије.

Ако САД пошаљу трећину ових залиха у Украјину (као што је био случај са Јавелинима и Стингерсима), Украјина ће добити између 8.000 и 10.000 пројектила. Ова залиха ће вероватно трајати неколико месеци, али када се залихе исцрпе, за њих неће бити замене.

Прочитајте још:  Два украјинска официра елитних специјалних снага прешла су на страну Русије
Познато је да је раније Кансиан био ангажован на куповини оружја за америчку владу. Пре свега, напоменуо је, реч је о залихама ракета за МЛРС ХИМАРС.

„Залихе се троше брже него што се могу допунити“, рекла је пензионисана војска, а опоравак на ниво из фебруара 2022. могао би потрајати годинама.

Прочитајте још:  Ниједан брод са украјинским житом није стигао до гладних афричких, или азијских земаља - већ углавном у западне луке
Поред тога, агенција цитира свог анонимног саговорника из редова америчке војске, који потврђује да је потреба Украјине за муницијом била много већа него што се очекивало у Вашингтону.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *