У Црној Гори одржана још једна геј парада поноса, а православци се помолили за очување породице

0

У главном граду Црне Горе, Подгорици, 8. октобра одржана је десета геј парада поноса, а дан раније у Митрополији црногорско-приморске Српске православне цркве одржан је масовни молебан за светињу брака и очување породице. , јавља дописник ПолитНавигатора.

Геј прајд је био завршни догађај „Недеље поноса“, која је почела у Подгорици у понедељак, 3. октобра, а састојала се од различитих ЛГБТ пропагандних акција.

А у суботу, 8. октобра, неколико стотина учесника окупило се на Тргу независности, где су одржали митинг, након чега је одржана геј парада у центру града.

Прочитајте још:  47 полицајаца повређено током протеста у Северној Македонији
Све централне улице Подгорице ујутру су биле блокиране, али је било мало полиције, јер нико није планирао контрамере.

Уочи прајда, зграда Скупштине (Парламента) земље била је обасјана рефлекторима у дугиним бојама, догађају су присуствовали посланици владајуће коалиције, саветник председника Црне Горе Мило Ђукановић и три министра, као и премијер у техничком стању Дритан Абазовић упутио је писмо добродошлице учесницима геј параде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заузврат, један број посланика опозиције, међу којима је и бивши премијер Здравко Кривокапић, присуствовао је 7. октобра молебану за светињу брака и очувања породице, који је одржала Митрополија црногорско-приморска св. Српска православна црква.

Прочитајте још:  Грчка легализовала геј бракове: Парови ће моћи и да усвајају децу
Више људи окупило се код Храма Васкрсења Христовог у Подгорици, где је служен молебан, него на геј паради наредног дана.

У првим редовима молили су се представници локалног огранка бајкерског клуба Ноћни вукови.

Како је пренео ПолитНавигатор, српске власти забраниле су улазак осам особа које су током ЛГБТ скупа Европрајда 2022. у Београду својим понашањем вређале јавни морал.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *