Вучић у Новом Пазару: Желимо више Бошњака у влади и другим институцијама

0

Нови Пазар (http://www.tonp.rs/)

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, на отварању реконструисаног пута од Новог Пазара до Тутина у дужини од 20,5 километара, да жели да Бошњаци имају што више представника у влади и свим другим државним институцијама, у том крају и на свим другим нивоу, и више него што Бошњацима то пропорционално припада.

„Да ви видите да ми Бошњаке доживљавамо као сестре и браћу, а не као неко страно тело против којег морамо да се боримо”, истакао је Вучић, пренео је Танјуг.

Председник Вучић је поручио Бошњацима да у овим тешким и немирним временима треба да будемо јединствени, једни уз друге и заједно да решавамо проблеме и боримо за просперитет и заједнички гурамо ствари напред.

Вучић је најавио да ће до краја године почети градња болнице у Новом Пазару, којом ће тај град де факто добити клинички центар.

Нагласио је да ће Бошњаци видети колико ће тек држава да уложи у тај део Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вучић је рекао да имамо првог генерала Бошњака Мухарема Фазлића и да жели да Бошњаци Војску Србије доживљавају као своју војску и да у њој буде више и Срба и Бошњака.

„Морамо мир да изградимо заувек, то није само мир у буквалном смислу речи, већ да се се осећате добро без обзира на нацију и веру, да држава има једнак приступ и да неће да прави разлику по том питању”, поручио је Вучић.

Председник Вучић је рекао да је разговарао са амбасадором Турске Аксојем о доласку једног великог инвеститора у Нови Пазар који ће обезбедити пристојне плате.

Прочитајте још:  Сатаниста Вучић ћути о „тајном споразуму“ са Аустријом о пријему миграната којима није одобрен азил

Већа отвореност и инклузивност мора бити наша политика

Важно је да ми Срби као већински народ морамо да покажемо већу отвореност и инклузивност за све друге народе, и зато у свим институцијама, на свим нивоима желим да видим већи број Бошњака, то ће бити и мора бити наша политика, поручио је данас у Новом Пазару председник Србије Александар Вучић.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *