Мирослав Пушоња: Народ!

0
русија, пушоња, криви, држава, информације

Мирослав Пушоња

Један глумац, члан SDA странке од њеног оснивања, објашњава на завршној конвенцији те странке у Мостару зашто јој је остао веран. Четири су анкера за које се веже сваки члан ове странке. Бог (Алах), породица, посао и домовина. Када је један од анкера уздрман реагује странка. Она је гарант да не буде нове агресије и геноцида. Програм ми је познат. Сличан су имали и водећи Срби у току прошлог века. И они су веровали у Бога, породицу, рад (посао) и домовину (отаџбину). И знали су да агресор може угрозити све. Тако је и било. Било је агресора али и геноцидних народних маса. Чега није било? Међународне тужбе за учињени тотални геноцид над Србима. А зашто? Требало је питати победнике који су стигли са пушком у руци и преким судовима.

Скоро је мој пријатељ Хаџи Драгиша Шоћ имао објаву о Старом Бару. Он је објаснио, а коментатори потврдили, да у том граду никада није било међурелигијских сукоба све до краја Краљевине Југославије. И када су Италијани држали овај град окупираним у православну цркву су своје молитве усрдно доносили сви житељи града. Премда је православних било најмање, сви су се осећали Србима. А када су стигле партизанске јединице оне су стрељале народу одане вође – побратиме из различитих религијских, а једнодушног народног – српског убеђења. И тада су их почели ”атеистички” подучавати како римокатолик не може бити Србин, нити муслиман, а упитно је постало да ли и православни може остати Србином. И од тада је кренуло братство у Београду и јединство које куде, а понајвише у Загребу, Сарајеву, Скопљу па и Титограду. Јединство исказано кроз искључивост!

Прочитајте још:  Савремено ропство

Када данас неко жели да сачува домовину, треба да зна за ову истиниту сагу редукционизма. И када тражи одговорне, наћи ће их унутар ње. Није нам потребан почивши поп Ђујић како би сазнали од које болести болујемо, довољан нам је здрав разум. Исто се то десило и царској Русији. Та идеологија која је јединство и братство градила на редукционизму, а равноправност на прегласавању малобројнијег нудећи му ”сва грађанска права” која је одбила на нивоу целине царевине, директно је одговорна за оно што гледамо на простору руског света, и што смо гледали на просторима српског. Да ли је уопште могуће извући поуку?

“И познаћете истину, и истина ће вас ослободити.“ (Јн. 8, 32)

Мирослав Пушоња / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *