Вучић је позвао да се заштити систем за пренос гаса Србије усред претњи Турском току

0
вучић, србине, србије, косова

(фото:Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић, поводом информација о претњи терористичког напада на гасовод Турски ток, позвао је безбедносне службе и Министарство унутрашњих послова да појачају безбедност гасоводног система Србије (ГТС).

„Нико у медијима није приметио, али пишу да је председник Путин данас рекао да неко покушава да уништи Турски ток и прекине испоруку гаса. Да се ​​то деси, не знам шта бисмо, значило би да останемо без струје, не би радиле гасне електране у Новом Саду, Зрењанину и Панчеву. То би значило да гаса нема, ничега, упркос нашим највећим резервама у историји“, рекао је Вучић на састанку са новинарима (цитатпрема РИА Новости).

Прочитајте још:  Лончар са директором Фајзера: Уговор о набавци лека против короне потписале САД, Аустралија, Велика Британија и Србија
Подсетимо, руски председник Владимир Путин је у понедељак, 10. октобра, на оперативном састанку са сталним члановима Савета безбедности, рекао да специјалне службе Кијева покушавају да дигну у ваздух једну од деоница гасоводног система Турског тока.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *