Србија ће учествовати у снимању историјског филма о Романовим

0

Анастасија Романова (Фото: Википедија)

Србија је пристала да учествује у снимању филма по књизи Сергеја Козлова „Романови : оданост и издаја“. Тјуменски писац је ово саопштио током конференције за новинаре одржане у Централној градској библиотеци. Сама књига није прошла незапажено: можда ће ускоро бити преведена на српски.

„ Србија је већ покренула питање превођења ове књиге. Али обим је велики, па самим тим и они људи који су раније преводили моје књиге на српски, то су биле приповетке, романи. А овде је огроман обим, а питање је да ли постоји спонзор који би платио посао преводиоца“, рекао је писац Сергеј Козлов.

Прочитајте још:  „Србија надгледа дешавања у окружењу“: Ако дође до нуклеарног акцидента – шта грађани треба да раде
Роман калеидоскоп, како аутор карактерише жанр свог дела, биће снимљен у два формата одједном. Биће то дугометражни филм и ТВ серија од 12 епизода. На сценарију ради и сам аутор.

„Стално или директор илинеко – чак и комоде – може да се обрати: и ево нечега, и ево нечега. Односно, уклапају се. Мислим да током снимањанешто ће се променити. Филм и књига – с једне стране, радња је иста, али са становишта авантуристичке приче, филм ће бити занимљивији, то захтева жанр. Биоскоп ће такође бити динамичнији, а биће и оних тренутака који нису ушли у књигу. А у књизи постоји нешто што није у биоскопу “, рекао је Сергеј Козлов.

Историјски роман Романови : лојалност и издаја проглашен је за најбољу књигу у Тјуменској области у 2021. Литерарни рад је однео победу са импресивном конкуренцијом: 270 аутора је учествовало на регионалном конкурсу. Олег Урушев, генерални продуцент телевизијске компаније СургутИнформ- ТВ, који је гледаоцу добро познат као продуцент Тобола , великог вестерна који говори о развоју Сибира у доба Петра Великог, ангажован је на филмска адаптација романа .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нина Сергеева/https://sitv.ru/

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *