Шиптари са југа Србије у посети Вашингтону, лобирају за “Прешевску долину”

1

У седмодневној посети Вашингтону налази се четворочлана политичка делегација Албанаца са југа Србије, потврдио је за портал Данаса Сали Салихи из кабинета председника Општине Бујановац. Претходна посета САД била је у јуну ове године.

Прочитајте још:  УПОЗОРИО НА ГРЕШКЕ У МЕРЕЊУ ЗАГАЂЕНОГ ВАЗДУХА, ПА ДОБИО ОТКАЗ: Побуна против нових критеријума
Салихи наводи да се у делегацији, која је од данас у Вашингтону, налазе председник Општине Бујановац Нагип Арифи, председника Партије за демократско деловање (ПДД) и посланик у Скупштини Србије Шаип Камбери, председник Демократске партије Албанаца (ДПА) Рагми Мустафа, као и председник Националног савета Албанаца (НСА) Рагми Мустафа.

Ово је друга овогодишња посета албанских политичара САД-у. Током ове посете албанска делегација ће имати више састанака са представницима Конгреса, Сената и Стејт департмента, везано за „објашњавање ситуације у три општине на југу Србије и односа актуелне власти према проблемима са којима се суочавају етнички Албанци“.

И претходну и ову посету финансијски је са 35.000 евра подржала влада у Приштини, са циљем да се, „отвори процес лобирања за положај Албанаца у Прешевској долини“.

Прочитајте још:  Чије пасоше ће сада Шиптари да користе? Француска укинула визну либерализацију шиптарским терористима
Новина је што се уместо Ардите Синани, која је у међувремену постала политички саветник Аљбина Куртија за питање Албанаца у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи, сада у делегацији налази председник НСА Рагми Мустафа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Данас

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Шиптари са југа Србије у посети Вашингтону, лобирају за “Прешевску долину”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *