Скраћују радно време због штедње струје

0

Беч (Фото: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA)

Због превеликих цена енергената и потребе за штедњом електричне енергије, у Аустрији су многе продавнице одлучиле да скрате радно време.

У Грацу је највећа робна кућа у центру града „ Кастнер и Елер” одлучила да од понедељка до петка скрати своје радно време за пола сата, што значи да ће уместо до 19 сати, радити до 18.30 часова, саопштио је директор компаније Мартин Вег.

Трошкови за струју су, током ове године, порасли десет пута, казао је он и додао да половина трошкова за струју отпада на осветљење.

Казао је да се робна кућа затвара раније не само због штедње електричне енергије, већ и због тога што све мање муштерија долази у то време.

И ИКЕА у Грацу је скратила своје радно време.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пре пандемије је ИКЕА радила од 9 до 21 сат, а сада од 9 :30 до 20 часова.

„Ради се штедњи енергије, али пре свега о особљу, које све теже налазимо”, објаснио је портпарол ИКЕА Уве Блимел. Сат времена своје радно време скратио је, још пре неколико месеци, тржни центар Вајнланд у Лајбницу и то, како је саопштено, због огромног раста цене гаса и предстојеће грејне сезоне, преноси Танјуг.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *