Шта умишља Курти кад „држи лекције“ патријарху Порфирију о Русији и Кремљу – дан пред устоличење

0
косова , приштине

Мора да је нешто озбиљно умислио такозвани премијер лажног Косова кад се дрзнуо да покуша да “држи лекције” српском патријарху Порфирију, дан пред његово устоличење у Пећкој патријаршији на Косову и Метохији.

Курти је, у редовном дневном налету удвориштва према западним господарима, изгледа заборавио коме и како уопште и сме да се обраћа. Премијер непостојеће државе је, наиме, поручио „да би било боље да се српски патријарх дистанцира од Кремља и осуди руску инвазију на Украјину“.

Говорећи на конференцији за медије о забрани уласка на Косово директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу, Курти је рекао да је српски патријарх “добио дозволу” да дође на Косово ради устоличења, те да се и треба фокусирати на њега.

„Много је значајније то што је дошао патријарх на Косово. Не верујем да то може бити од суштинског значаја ‘ко је ушао, ко је изашао, када и где’“, оценио је Курти који је за себе управо присвојио право да одређује ко, када и где сме да иде.

Српском партијарху потом је поручио:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Он може отићи до Патријаршије, али било би добро да се као поглавар Српске православне цркве дистанцира од Кремља и осуди инвазију Русије на Украјину и на тај начин допринесе миру и безбедности“.

Дакле, Курти, са позиције председника Владе непостојеће земље, не само што одлучује о слободи кретања, већ мисли да може да утиче и на ставове и уверења, не само српских политичких званичника већ и највишег великодостојника Српске православне цркве.
И то смо чудо чули и видели…

Прочитајте још:  Срби незадовољни доласком издајника из Русије

Предраг Васиљевић / Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *