И зваично: Одложен почетак грејне сезоне у Београду

0

(Фото: Весна Веизовић)

Јутрос смо на Градском већу донели одлуку да у складу са временским приликама и општом ситуацијом у свету и нашој земљи са енергентима да одложимо почетак грејне сезоне која би требала да почне у суботу, рекао је градоначелник Александар Шапић.

Он је навео да је Штаб за ванредне ситуације овлашћен да сваког дана прати временске прилике и складу са тим извештава електране када би могла сезона да крене.

“Из Хидрометеоролошког завода имамо процене да ће сигурно следећих седам дана ће температуре бити изнад просечних. То чак не дозвољава да се систем грејања упали, јер он блокира сам када је 16, 17 степени”, навео је он.

Нагласио је да је због домаћинског пословања важније када је хладно да домови буду топли него да се због формалности у суботу креће са грејањем.

“Морамо да водимо рачуна о Граду, прилагођавамо се новонасталим ситуацијама. Грађани ће бити обавештени и када се стекну временски услови грејна сезона ће почети. Свакако ће то бити до новембра месеца. Треба да искористимо повољне временске прилике, уштеда у новцу ће бити велика. Наш задатак је да када буде хладно Београђанима буде топло”, навео је Градоначелник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Штедеће се, како је навео, и на новогодишњој расвети. Расвета ће бити постављена од 15. децембра до 15. јануара.

“Биће укључена само месец дана и ограничићемо је на ужи, туристички део града”, закључио је он.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *