Од Русије до Београда практично нема карата

0

Air Serbia, promo

На летовима Москва – Београд практично нема седишта. Цена карте у једном правцу за најближи расположиви лет у октобру достиже суманутих 130.000 рубаља (2130 евра прим.аут) при конверзији српских динара у руску валуту. У агенцијама које се баве продајом авио карата кажу да се оваква ситуација примећује од краја фебруара.

Са почетком делимичне мобилизације, која је у Русији објављена 21. септембра, драстично је порасла потражња за авио картама до међународних дестинација. Рецимо, скоро да нема карата за Турску, а оне које преостају нуде се по свемирским ценама. Детаље прочитајте у чланку „ За Русе практично нема карата за Турску: остале се нуде од 73.000 до 500.000 рубаља .

Како пише српско издање Време, од Москве до Београда авионом и назад може се стићи директним летом Ер Србије, Туркисх Аирлинеса преко Истанбула и Фли Дубаија преко Дубаија. Прва бесплатна авио карта Москва – Београд доступна је за куповину са поласком најкасније 24. октобра. Сви остали летови који полазе пре овог датума попуњени су до краја, наводи публикација. Истина, недавно се појавило неколико места са поласком 1. октобра на лету са преседањем кроз Истанбул.

Шта је са ценама?

Авио-компаније нуде лет у једном правцу од Москве до Београда директним летом од 37.500 рубаља са пртљагом укљученим у цену. Истовремено, лет из руске престонице преко Истанбула већ ће коштати 130.000 рубаља. Посматрачи су приметили да су цене нагло скочиле од почетка руске специјалне операције у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Турске власти: мир у Украјини је могућ само уз нови споразум Русије и Запада
Али има места у авионима који лете из Србије за Русију. Дакле, од Београда до Москве можете летети директним летом. Тренутно су слободна места за поласке 12. и 14. октобра.

Како наводи издање, телефонске линије српског авиопревозника Ер Србија су заузете. Према подацима на сајту компаније, цене летова из Русије у братску земљу крећу се од 80.000 до 115.000 рубаља, али се не могу купити јер су места на овим летовима већ распродата.

Како преноси Авиасалес, карте за директне летове из Москве за Истанбул у Турској и Јереван у Јерменији – обе дестинације које Русима омогућавају улазак без визе – купљене су у среду, када је декретом председника објављена делимична мобилизација у Руској Федерацији. Што се тиче неких летова са преседањем, укључујући и оне од Москве до Тбилисија (Грузија), карте за њих су такође биле распродате за кратко време.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков одбио је да коментарише новинарима могућност затварања граница, пренео је Ројтерс.

Прочитајте још:  Колубара потопила 100 хектара под засадом, вода ушла и у куће
Турпром је раније писао да „ Из Русије за Београд практично више нема карата: остале се нуде по 130.000 рубаља “.

Васељенска/Турпром

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *