Усташе тврде: Суђење хрватским пилотима је фарса

0

Злочин на Петровачкој цести

Хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман је понављајући јучерашњу изјаву премијера Андреја Пленковића, оценио да је суђење пензионисаним хрватским пилотима, које српско Тужлаштво за ратне злочине терети за напад на цивиле 1995. године, “политичка фарса”.

„Био би историјски и међународноправни парадокс да држава агресор, која је у више наврата на међународним инстанцама осуђена, суди припадницима победничке војске”, рекао је Грлић Радман након састанка с колегом из Сан Марина Луком Бекаријем, јавља Хина.

Грлић Радман је додао је како би „већи парадокс био да ученици и следбеници агресора Слободана Милошевића и Војислава Шешеља мисле да ће хрватска влада допустити наставак те агресије у оквиру непостојеће универзалне јурисдикције”.

У Београду је у петак почело припремно рочиште у поступку против четворице пилота, али је већ на почетку из формално-процесних разлога одложено и заказано за 16. новембар

Прочитајте још:  Мали: Држава ће помоћи Ер Србији да измири дугове
Хрватски премијер Андреј Пленковић јуче је поручио да Хрватска не придаје никакву важност припремном рочишту хрватским пилотима јер тај процес, који је назвао „фарсом“, за званични Загреб „не постоји“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *