ЗАМЕНИК ЛАВРОВА У БЕОГРАДУ: Настављамо спрско-руску сарадњу!

0

Александар Грушко (Фото: МСП Русије)

Заменик министра спољних послова Русије Александар Грушко током посете Београду састао се са председником Србије Алексадром Вучићем, министром спољних послова Николом Селаковићем и министром унутрашњих послова Александром Вулином, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

„Током боравка у Београду 13. и 14. октобра, заменика министра спољних послова Русије Александра Грушка примио је председник Србије Александар Вучић. Разговарао је са министром спољних послова Николом Селаковићем, а састао се и са министром унутрашњих послова Александром Вулином“, прецизирано је у саопштењу.

Током састанака речи је о билатералној сарадњи с акцентом на јачање руско-српског стратешког партнерства у условима растуће глобалне кризе. Такође је констатована усмереност на заједнички рад на осигурању стабилности на Балкану и на превазилажењу последица конфронтационог курса Запада.

Стране су потврдиле обострано настојање да се побољша сарадња у широком спектру области, да се настави интензивни политички дијалог и сарадња преко спољнополитичких ресора, наводи се на сајту руског Министарства.

„У контексту решавања косовског проблема, имајући у виду предстојећу седницу Савета безбедности УН, наглашена је потреба поштовања међународног права на основу резолуције СБ УН 1244, поштовања суверенитета и територијалног интегритета, легитимних права Србије“, прецизирано је у саопштењу, преноси Спутник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође су садржајно размотрена регионална и међународна питања која су од обостраног интереса.

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *