Државна дума је предложила мере за борбу против ЛГБТ пропаганде

0
володин

(фото:дума.гов.ру)

Русија остаје испостава супротстављања нетрадиционалним вредностима које упорно промовишу западне институције, укључујући и политичке. Ово је током данашњег скупштинског саслушања изјавио председник Думског комитета за информациону политику, информационе технологије и комуникације Александар Хиштајн.

Посланик је нагласио да се на Западу дешава ЛГБТ револуција и осврнуо се на речи руског председника Владимира Путина који је рекао да „у свету постоји радикално негирање моралних норми, религије и породице“.

Кхинштајн је подсетио да подршка ЛГБТ и трансродним особама постаје норма на Западу, а то се, према његовим речима, представља као „прогресивност друштва“. Као илустративне примере навео је именовање присталица или отворених представника ЛГБТ особа на високе позиције у владама САД и ЕУ. Тренутно су 32 земље легализовале истополне бракове.

Парламентарац је скренуо пажњу на активну пропаганду ЛГБТ особа у информативном простору, укључујући оглашавање, биоскоп, књижевност, па чак и цртане филмове. Притисак ЛГБТ медија на децу, према Кхинштејну, најопаснији је. Политичар је навео статистику према којој је у последњих осам година у Европи број деце која су одлучила да промене пол порастао за 4000 одсто.

Прочитајте још:  Завршни Чин Издаје Косова: Зашто Руси не треба да буду већи Срби од Срба него само Руси?
Посланик ЛГБТ пропаганду сматра инструментом хибридног рата који се води против земаља чија агенда не одговара интересима Запада, а Русија је једна од првих на овој листи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међу предлозима Хиштајна је вишеструко повећање казни за ширење ЛГБТ пропаганде – од милион рубаља и више, а за стране држављане осуђене за то – протеривање из земље. Посланик је такође предложио да се унесу одговарајуће измене у савезне законе о масовним медијима, оглашавању, информационим и информационим технологијама.

Шеф Роскомнадзора Андреј Липов је заузврат рекао да је неопходно законски размотрити питања блокирања одређених сајтова. То се до сада може урадити само одлуком суда, где са саопштењем долази и тужилаштво. Такав поступак, према речима шефа РКН, одузима доста времена.

Роскомнадзор сматра да је неопходно забранити пропаганду против руских грађана било ког узраста. У Одељењу сматрају да ће потпуна забрана елиминисати ситуације у којима књижаре имају слободан приступ релевантној литератури са ознаком 18+ и „сакривеним” у амбалажи.

Прочитајте још:  Независна идеологија између неонацизма и сексуалних перверзија
Певачица Олга Кормухина, позвана да учествује на скупштинским саслушањима, предложила је радикалан метод борбе против ЛГБТ пропаганде. Према њеним речима, само новчаним казнама биће тешко постићи резултате, јер ће сваки такав чин бити представљен као „антидемократски“, а трошкови ће бити урачунати у буџет ЛГБТ пропагандиста, за шта се већ издвајају велике суме.

Уметница предлаже да се из културне сфере искључе глумци, извођачи и, уопште, сви представници индустрије који се отворено позиционирају као представници нетрадиционалне оријентације, тим пре што, према њеним речима, ова сфера укључује велики број мишљења. лидери, посебно популарни међу тинејџерима и младима.

Посланица Нина Останина покренула је иницијативу да се предлози различитих фракција и јавних личности, који су раније износили законодавне иницијативе за забрану ЛГБТ пропаганде, обједине у један пакет, а након завршетка предају Државној думи на разматрање.

Прочитајте још:  МИП Русије: Русија захтева покретање арбитраже против САД због кашњења у издавању виза
Председник Државне думе Вјачеслав Володин подржао је овај предлог.

17. октобра постало је познато да су након позива чланова комисије Државне думе да истраже чињенице о мешању страних држава у унутрашње послове Русије, Генерално тужилаштво и Роскомнадзор ограничили приступ сајту са ЛГБТ пропагандом међу децом. , који је припадао једној од организација у Санкт Петербургу. Ово је саопштио шеф комисије, заменик Василиј Пискарев.

Московска Газета

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *