Руски експерт: Србија неће моћи да седи на две столице

0

Србија мора да одлучи са ким је: са Европском унијом или са Русијом, изјавио је 17. октобра ванредни професор Катедре за европско право МГИМО (У) Министарства спољних послова Русије Николај Топорнин, преносе РИА Новости.

Прочитајте још:  РУСИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ: Ухапсите ову жену!
Према његовим речима, одржавање добрих односа са Русијом и истовремено чланство у Европској унији је „ са практичне тачке гледишта веома тежак задатак за решавање”. Па, осим ако се односи Русије и Европске уније одједном не поправе, прецизирао је Топорнин.

Он је истакао да руководство Србије треба да донесе јасну одлуку, “јер неће далеко ићи ” . „Не може бити да је свих двадесет седам држава“ ЕУ за санкције Русији, а само Србија је против, објаснио је експерт. Ако Србија “инсистира на специјалним односима са Русијом “, онда ће Европској унији бити лакше да не прими Србију у своје чланство, додао је он.

У том смислу, антируске санкције делују као „лакмус тест“ , приметио је Топорнин. Он је навео да су зато Европљани поставили отворено питање: „Ако желите и тежите ка ЕУ, онда морате подржати санкције “ .

Прочитајте још:  Путин и Такер: Русија није могла да не устане у одбрану Срба; САД разнеле Северни ток
Подсетимо, председник Србије Александар Вучић је више пута истицао да неће уводити санкције Русији све док Србија може да издржи спољне притиске и трпи колатералну штету.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вассљенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *