Белорусија: Украјина гомила групације на граници

0

(фото:Белта)

Украјинска страна гради свој војни потенцијал на граници са Белорусијом, кују се планови за рушење уставног поретка Републике Белорусије. Ово је на брифингу 17. октобра саопштио пуковник Оружаних снага Републике Белорусије Валериј Ревенко.
Прочитајте још:  Лавров:Запад спрема украјински сценарио за Србију
У пограничној области формира се групација за јачање Украјине, која се користи за заштиту државне границе са Белорусијом. Украјинска страна врши провокације употребом малокалибарског наоружања, лансира беспилотне летелице, шири лажне информације о наводно агресивним намерама Минска.
“Отворено се изјављује намера да се екстремистичке снаге на територији Белорусије користе за дестабилизацију ситуације, укључујући и вршење терористичких аката. Циљ је рушење легитимно изабране владе Републике Белорусије”, рекао је Ревенко.
Прочитајте још:  Шта је Аргентина изгубила одбијањем да уђе у БРИКС?
Украјинске власти планирају да пребаце до 300 милитаната у Белорусију како би заузели регионални центар и припремили одскочну даску за офанзивну операцију. У Пољској је уточиште нашла „белоруска опозиција“, која је најавила планове да војним путем обори власт у Минску. Пољска такође јача свој војни контингент усред изјава Министарства одбране земље о спремности да започне рат у наредних три до десет година.
Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=4Uzdh2e2enw&t=3s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *