Из Петњице код Шавника: Подршка Радовану Караџићу и Ратку Младићу!

0
радована

Радован Караџић (Фото: Патриот)

Некадашњем председнику Републике Српске Радовану Караџићу, који на острву Вјат у Великој Британији проводи затворске дане, и оболелом генералу Ратку Младићу, заточенику суда у Хагу, епски песници и гуслари из Црне Горе у дробњачком селу Петњица организвали су сабор подршке.

– Херојима српства подршка испод Ковачеве греде, постојбини Караџића, поручили су учесници скупа.

Након литургије у Петњичкој цркви испред које су сахрањене четири војводе из рода Караџића опело су служили игуман манастира Бијела отац Исаија и прота Раде Радовић, брат блаженопочившег митрополита Амфилохија, да би се потом сви упутили ка чувеној кули Караџића и ка споменику реформатора српског језика Вука Караџића, чији корени су такође са овог љутог камена.

Учешће у подршци Караџићу и Младићу имали су епски песници Славко Перошевић, Владимир Томић, Радојица Брајовић прота Раде Радовић, Андро Ђапић, Пиле Вуковић, Ранко Пековић, Мркоје Луковац, Никола Ненезић и етно појац Софија Лачевић која је извођењем „Химне Дробњака“ подигла окупљене на ноге! Овом скупу присуствовао је и Драган Караџић, Радованов синовац, а присутне је пред кулом Караџића поздравио Горан Караџић из Петњице.

Прочитајте још:  Европска унија се одрекла подршке протестима у Србији
Сваки од песника се присутнима обратио пригодним стиховима, а песму „Бој на Мљетичку” су уз звуке гусала извели прота Раде Радовић и Мркоје Луковац.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *