МАЂАРСКА ПРОТИВ ОСТАТКА ЕУ: Једини одбили да пруже помоћ украјинској војсци

0
орбан

Мађарски премијер Виктор Орбан (Фото: kormany.hu)

Мађарска влада није прихватила предлог ЕУ о успостављању мисије за обуку 15.000 украјинских војника на територији ЕУ пошто би то довело до опасности од ескалације рата у Украјини, изјавио је данас у Луксембургу шеф мађарске владе Петер Сијарто.

Сијарто је рекао да, у складу са законом, није учествовао у гласању на данашњем министарском састанку у Луксембургу и да је био једини представник земље чланице ЕУ који је то учинио, преноси МТИ наводи Танјуг.

Министри спољних послова ЕУ су у Луксембургу одобрили почетак мисије ЕУМАМ Украјина за обуку 15.000 украјинских војника на територији ЕУ и доделили Украјини нових 500 милиона евра за набавку оружја.

Сијарто је напоменуо да његово одсуство током гласања није спречило министре спољних послова Уније да усвоје предлог, али да Мађарска не жели да допринесе у финансирању те операције.

„Све што води ка ескалацији није нешто за шта мислимо да је добра идеја”, рекао је Сијарто и оценио да тиме Централна Европа ризикује да буде уведена у сукоб.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *