Башар ел Асад: Ако Москва затражи, Сиријци ће се борити заједно са Русијом у Украјини

1

Сиријски председник Башар ел Асад поновио је подршку руској специјалној војној операцији у Украјини, напомињући да она доприноси глобалној равнотежи. О томе обавештава ХиспанТВ.

Након пријема руске делегације, сиријски председник је рекао да народ Сирије прати специјалну операцију у Украјини „као што прати битке против терориста у Сирији, јер операција коју води Русија доприноси светској равнотежи“.

Прочитајте још:  Узнемирујући снимак са места погибије десетогодишње девојчице у Доњецку од НАТО пројектила (Видео)
Асад је такође честитао Москви на успешном одржавању референдума о придруживању четири региона – Доњецка, Луганска, Херсона и Запорожја – Руској Федерацији.

„Ако Москва затражи, Сиријци ће се борити заједно са Русијом у Украјини“, рекао је сиријски лидер.

Он је истакао значај заједничке сарадње Сирије и Русије на културном и образовном плану. Поред тога, Асад сматра да околности заједничке борбе против тероризма доприносе интеграцији два народа у културном и друштвеном смислу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од почетка руске специјалне војне операције у Украјини, влада Дамаска је изјавила да подржава свог савезника, земљу која је понудила подршку Сирији у њеној борби против тероризма.

Русија штити себе и свет“, рекао је Асад.

Прочитајте још:  Ослобођене територије Николајевске области биће припојене Херсону
Сиријски председник је истакао да је украјинска криза проблем који су створиле западне земље, на челу са Сједињеним Државама, да би поделиле народе и подриле националну безбедност Русије.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *