Индонежански амбасадор одбио могућност да се повуче позив упућен Путину на самит Г20

0

Фото: Глобал Лоок Пресс/Ксу Кин

Индонезија неће одбити позив руског председника Владимира Путина на самит Г20. Ово је изјавио амбасадор земље у Руској Федерацији Хосе Таварес.

„Чак и да су друге земље почеле да врше притисак, ми имамо свој став. Већ смо све објаснили слањем позива“, рекао је он за ТАСС .

Самит Г20 биће одржан у Индонезији на острву Бали од 15. до 16. новембра. Министар иностраних послова Индонезије Ретно Марсуди потврдио је 11. октобра да ће самиту присуствовати руски и украјински председници Владимир Путин и Владимир Зеленски .

Секретар за штампу Беле куће Карин Жан Пјер 19. октобра демантовала је извештаје да ће амерички председник Џо Бајден избећи сусрет са Путином на самиту Г20. Ово је раније током дана пренео Политико .

Путин је раније, 14. октобра, рекао да још не види потребу за преговорима са Бајденом. Он је напоменуо да се још није појавила платформа за такве преговоре. Руски лидер је говорио и о свом учешћу на самиту Г20, рекавши да то питање још није решено.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пре тога, 16. септембра, Путин је рекао да ће његово учешће на самиту Г20 зависити од тога како се развија ситуација у економији и другим областима. Он је напоменуо да га је председник Индонезије Џоко Видодо лично обавестио о позиву када је био у Москви .

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *