„Русија има гас, топлоту, енергију и струју, Украјина нема ништа, смрзнуће се на смрт“

0
украјина, обуку

Пензионисани обавештајни официр америчког маринског корпуса Скот Ритер истакао је разлику између Русије и Украјине у интервјуу на Јутјуб каналу Judging Freedom.

Према његовим речима, рат се неће добро завршити за Украјину јер нема никакве ресурсе којима би се супротставила војној сили Русије.

Разлог за то лежи у томе што Русија има енергетске ресурсе и инфраструктуру како се зими не би смрзавала.

Како је приметио Ритер, Русија има гас, топлоту, енергију и струју, Украјина делује са позиције слабости, немају ништа, смрзнуће се на смрт, навео је он.

Бивши официр је такође подсетио да је Кијев тражио од НАТО-а да обезбеди 100 хиљада комплета зимских униформи, јер их Оружане снаге Украјине немају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, неопходно је сагледати ситуацију у ширем контексту, нагласио је Ритер.

„Колико још премијера Енглеске треба да прође пре него што дође неко ко ће признати да су економски проблеми Британије директно повезани са санкцијама које су увеле Русији?“ упитао. Према његовим речима, цела Европа је то већ почела да схвата.

Раније је Скот Ритер оптужио кијевске власти за геноцид над руским говорним становништвом у Украјини. Према његовим речима, годинама су забрањивали „све руско“, одбацујући руски језик и културу.

Вебтрибуне

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *