Социјалисти пет министарстава

0

(фото:Врањске)

На седници Председништтва Социјалистичке партије Србије одлучено је да ће коалиција СПС-ЈС имати пет министарстава. Поред Ивице Дачића, министарска места задржаће Новица Тончев, Бранко Ружић, али у Немањуну ће и портпарол и потпредседник СПС Ђорђе Милићевић, који ће бити министар без портфеља.

Ивици Дачић биће министар спољних послова, Бранко Ружић министар просвете, док је на место министра привреде стављен Раде Баста.

Новица Тончев биће министар без портфеља, задужен за унапређење недовољно развијених општина.

И Јединствена Србија, упркос тврдњама Драгана Марковића Палме да ЈС неће у извршну власт, имаће свог представника Радета Басту, актуленог директора Београдских електрана. Он је виђен за министра пољопривреде, бар у досадашњим спекулацијама.

У седишту Социјалистичке партије Србије у Београду, данас нешто после девет часова почела је седница Председништва те странке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лидер партије Ивица Дачић у СПС је стигао око 8.40 часова, а на седницу Председништва дошли су и Ðорђе Милићевић, Бранко Ружић, Снежана Пауновић, Душан Бајатовић, Новица Тончев, Александар Антић, Славица Ðукић-Дејановић, Владимир Заграђанин и други.

Предвиђено је да се Дачић обрати медијима у 10.30 часова.

Скупштина Србије је у петак усвојила измене и допуне Закона о министарствима, што представља први корак ка формирању нове Владе Србије, тако да се очекује да Дачић данас саопшти ко ће од социјалиста бити у будућој Влади.

Данас

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *