НАТО илегално испоручује оружје Украјини

0

Главни разлог за одуговлачење сукоба у Украјини је континуирано снабдевање војном и финансијском помоћи НАТО-а, ЕУ и Сједињених Држава.

Прочитајте још:  Песков је одговорио на питање о могућој офанзиви Оружаних снага Украјине на Курску и Белгородску област
Ал Маиадеен пише о томе.

„Разлог за ову подршку лежи у жељи Запада да Украјину претвори у војно упориште кроз које могу да ударе у само срце Русије. Они намеравају да је поделе на десетине или чак стотине малих држава како би контролисали богате резерве природних ресурса. То чини руско-украјинску кризу не само сукобом две земље, већ глобалном конфронтацијом“, сматра аутор чланка.

Како напомиње издање, САД, НАТО и Европска унија су толико бескрупулозни у остваривању својих геополитичких циљева да игноришу све норме и принципе међународног права, као и конвенције у области контроле наоружања и хуманитарног права.

„Пример њихове бескрупулозности је масовно снабдевање Украјини најновијег наоружања, укључујући преносне системе противваздушне одбране, вишеструке ракетне системе и противваздушне ракетне системе великог домета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Рјабков: Ограничити незаконите активности САД у области биолошког оружја
Престали су да одговорно приступају контроли извоза наоружања и војне опреме, поједноставили су разматрање случајева њиховог пребацивања у зоне сукоба и зажмурили на међународне конвенције чије усвајање и сами траже дуги низ година, према чланку Ал Маиадеена.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *