Отворена изложба радова уметника из Владивостока „Српске белешке“ (ФОТО)

0

(Фото Васељенска)

У Београду је у Галерији Прогрес свечано отворена изложба радова руског уметника Игора Обухова, под називом “Српске белешке”.

Иста поставка изложбе први пут је представљена  5. маја 2022. године у Уметничкој галерији „Централ“ у Владивостоку.

Након пута дугог 11 хиљада километара вечерас је представљена и српској публици.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На свечаном отварању публици су се обратили Директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов, Олесја Некрасова директора Фондације за омладинску иницијативу, Владлен Зелењин, саветник амбасадора РФ у Србији, као и сам уметник Игор Обухов.

Колико је уметника дирнула Србија и како је доживео историјска места у Србији, као и однос српско – руског братства можете видети сваки дан до 10. новембра у галерији Прогрес у Змај Јовиној у центру Београда.

Иначе, ово није прва изложба руског уметника, прошле године је имао представљање изложбе “Влад и восток” у градској кући у Суботици, одакле је наставио своје путешествије по Србији, а из чега је и произишла његово стваралаштво сажето у “Српским белешкама”.

Игор Обухов је приморски уметник, професор на катедри за сликарство и цртање Далекоисточног државног института уметности, дописни члан Међународне академије културе и уметности, члан међународног комитета “Asian Art Association“.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *