Не брините за УН: Сепаратисти на Косову спремају обавезни позив у „војску“

0
помоћ, космет

(фото:Правда)

У српској аутономној покрајини Косово и Метохија, коју су уз подршку САД заузели албански сепаратисти, локални режим планира да уведе обавезну регрутацију у своју „војску“, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Небојша Катић: Бесмислено јак динар
Скипе Мехмети-Селими, посланик у „Скупштини Републике Косово“ из владајуће партије Самоопредељење, рекао је да ће ускоро „парламенту“ бити поднет предлог закона о увођењу обавезног служења војног рока за становнике Косова. . Према њеним речима, “Министарство одбране Косова” створило је радну групу која ће радити на нацрту новог закона.

„Наша безбедносна стратегија јасно дефинише ризике са којима се Косово суочава и како ће његове институције морати да функционишу. Министарство одбране је већ формирало радну групу за припрему новог закона, њени представници су посетили Швајцарску и траже начин да сарађују са овом државом у погледу увођења обавезног служења војног рока на Косову. Косово тражи боље могућности, успоставили смо контакте не само са Швајцарском, већ и са другим земљама“, рекао је Мехмети-Селими.

Тренутно је у „Републики Косово“ под називом „Косовске безбедносне снаге“ створена де фацто војска, иако је то изричито забрањено Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН. „Косовске безбедносне снаге“ су створене године. 2009. године на бази јединица терористичке организације „Ослободилачка војска Косова“. 2018. године сви Срби су протерани из ове оружане формације. Косовске безбедносне снаге тренутно имају 5.000 војника и око 3.000 резервиста.

Како је пренео ПолитНавигатор , власти Републике Косово, уз подршку НАТО-а, настављају да формирају сопствену војску, иако је то изричито забрањено од стране Савета безбедности УН.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *