Возачи са Шри Ланке за воланом београдских аутобуса

0

За воланом аутобуса градског превоза ускоро ће седети возачи чак са другог континента. На полигону у Kрњачи имају обуку.

Жмигавац, ретровизор, поглед лево-десно. Мора све из почетка, иако су искусни возачи у најбољим годинама, 30 возача аутобуса из Шри Ланке прилагођава се новој средини, у кругу највеће приватне компаније у градском превозу. На лицима и озбиљност и осмех.

– Врло смо срећни, све је одлично, људи јако добри. Упознали смо град, јако је леп – наводи Лолита Шумика, возач из Шри Ланке.

На земљи је каже затекао гостопримство и љубазност. Из авиона је видео зелену земљу. А на питање да ли ће помагати породицу, каже да су управо због тога дошли овде.

– Ми смо овде да бринемо о нашим породицама – каже Лолита.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Возач из Шри Ланке наводи да је већина његових колега радила у Авганистану, Дубаију, Јапану, пише РТС.

– Веома различити аутобуси, сви возе добро. Дефинитивно ћемо остати – каже Лолита Шумика.

Највише помаже у обуци земљака. Дочекала их је љубазност и услужност свих, па и директора. Одмах су схватили да су нашли посао.

– Морам да нагласим да је процес саме регруатације трајао доста дуго, да смо ми одабрали кандидате непосредно – били смо у Шри Ланци, вршили смо тестирање кандидата и на основу њихових способности ми смо изабрали најбоље – каже Душан Kрстић, директор саобраћаја у компанији “Арива Литас”.

Понеки странац вози аутобус и камион, али ово је прва група која долази у компанију “Арива Литас” и пролази кроз упознавање возила и линије, каже директор саобраћаја у компанији “Арива Литас”.

Прочитајте још:  У дворишту породичне куће директора крагујевачке средње школе "Тоза Драговић", под још неразјашњеним околностима, изгорела два аутомобила

– Први утисак је да они знају да раде, изузетно су озбиљни и фокусирани – истиче Kрстић.

Да су озбиљно схватили свој посао, доказ је и да су се месецима распитивали постоји ли фирма у Београду, какви су услови, аутобуси.

– Ови возачи ће имати исте услове као и наши овдашњи возачи и свакако им треба пружити добродошлицу, прилику како би се осећали лепо у нашој земљи – каже Драго Тошић, директор Kонзорцијума приватника.

И немојте се изненадити кад на линији 33 чујете “добро јутро” на необичном нагласку. Возиће вас странац сигурно и добро, као што то раде и наши по свету. Помозите им максимално, што год да помислите, сви у свету иду за бољом платом и условима. И добро је да због тога у Србију долазе. Пољоприведници и још неке делатности широм би им отворили врата.

Telegraf

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *