албанци

Бујановац (Фото: Танјуг)

Албански посланик у Скупштини Србије Шаип Камбери рекао је да су начелници општина на југу Србије (Прешево, Бујановац и Медвеја) добили обећање специјалног изасланика САД за Западни Балкан Габријела Ескобара. Своди се на то да ће специјалном представнику ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославу Лајчаку бити понуђен састанак са албанским представницима ове три општине.

Прочитајте још:  Ко се боји потпуковника Еспера?
Камбери је напоменуо да су начелници три општине пре неколико дана боравили у америчком Стејт департменту и поднели захтев да њихова питања буду укључена у дијалог о косовском питању.

„Ескобар је обећао да ће разговарати са Лајчаком и понудити да се састане са нама. Замолили смо га за састанак и очекујемо да ће овога пута бити позитивног одговора, јер питање Прешевске долине неминовно мора постати тема за разговор“, нагласио је Камбери.

Прочитајте још:  Ратови почињу и без упозорења: Зашто америчке авионе увек „дочекују“ руски ловци
Прешево, Бујановац и Медвеја су општине на југу Србије, које се налазе у близини Косова и Метохије. Они чине такозвану „Прешевску долину“. Сепаратистичка осећања расту у региону, укључујући и идеју о прикључењу самопроглашеној Републици Косово.

Године 1999-2001 у општинама Прешево и Бујановац борила се албанска терористичка организација „Ослободилачка војска Прешева, Медвеча и Бујановца“ против српских снага безбедности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *