Путин: САД користе Украјину као овна против Русије

0

Владимир Путин

Председник Русије Владимир Путин одржао је видео састанак са шефовима делегација на састанку Савета шефова безбедносних агенција и обавештајних служби земаља ЗНД.

Прочитајте још:  Експлозије поново и у родном граду Владимира Зеленског
Говорећи, руски лидер је напоменуо да конфликтни потенцијал у свету и на регионалном нивоу „остаје веома висок, појављују се нови ризици и изазови за колективну безбедност“.

„Пре свега, ово је последица наглог заоштравања глобалне геополитичке конфронтације. Буквално пред нашим очима, свет се мења и заиста постаје мултиполаран. Међутим, неки учесници у међународној комуникацији покушавају по сваку цену да одрже своју пољуљану хегемонију, користећи широк спектар политичких, војних, економских, информационих и других метода и средстава – од рушења правних механизама стратешке стабилности до увођења једностраних санкција против они који се не слажу са њиховом политиком. Не зазиру чак ни од директне саботаже. <…> Тактику уцена, притисака, застрашивања одавно користе неке земље на готово читавом простору Комонвелта. Дакле, покушаји имплементације сценарија обојених револуција не престају, активно се користи мапа национализма и екстремизма, распламсавају се оружани сукоби,

„Шта они постижу – они који то раде – видимо на примеру Украјине, која је постала инструмент америчке спољне политике. Земља је заправо изгубила суверенитет и директно је контролишу Сједињене Америчке Државе, које је користе као ован против Русије, против наше савезне државе са Републиком Белорусијом и против ОДКБ-а и ЗНД у целини“, рекао је Путин. рекао.

Председник Руске Федерације је додао да је истовремено јасно видљив прави однос Америке „према својим сателитима“: на пример, „скоро одмах украјинска територија је претворена у полигон за војне биолошке експерименте“. Сада је република „напумпана оружјем, укључујући и тешко, а жеља кијевског режима да набави нуклеарно оружје није занемарена“. Шеф руске државе је додао и да је Москва свесна планова Кијева да употреби прљаву бомбу за провокације против наше земље. Осим тога, говорећи о ширењу оружја са украјинског црног тржишта, Путин је рекао да и даље постоје ризици да МАНПАДС и високопрецизно оружје падну у руке терориста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Током свог говора, председник је скренуо пажњу на чињеницу да се државе ЗНД још нису суочиле са таквим терористичким претњама као сада: међународне групе покушавају да се инфилтрирају у простор Комонвелта, формирајући тајне ћелије, „и концентрацију милитантних група у Авганистану , посебно у близини граница са републикама Централне Азије, наравно, носи потенцијални ризик од упада у овај регион. С тим у вези, он је позвао на “наставак координисане системске борбе против тероризма”.

„Наш заједнички задатак је да што више заштитимо наше народе од њих, да ојачамо стабилност и мир на простору ЗНД, да наставимо развој оних узајамно корисних интеграционих процеса који су током протеклих деценија постали пример истински партнерских односа. Данас је важно мобилисати све снаге и средства која су вам поверена за решавање ових проблема“, рекао је Путин. Он је такође истакао да је важно да се заједнички супротставимо покушајима мешања у унутрашње ствари земаља ЗНД, „ради активнијег откривања и заустављања рада страних обавештајних служби у циљу дестабилизације ситуације у свакој појединачној држави чланици ЗНД“.

Прочитајте још:  У биолабораторијама у Украјини Американци стварају селективно биолошко оружје намењено Словенима и Азијатима
Претходно је потпредседница Државне думе Ирина Јароваја рекла да је Русија добила доказе да Пентагон развија сценарије за употребу тактичког биолошког оружја за масовно уништење. Парламентар је рекао и да је комисија Думе добила потврду о директном учешћу америчких обавештајних служби у припреми злочина Оружаних снага Украјине над цивилним становништвом.

Васељенска

Бонус видео

https://www.youtube.com/shorts/8R-UUTn4BmE

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *