(фото: ФСК.РУ)

Русија скреће пажњу света на америчке лабораторије

 

Прочитајте још:  Руске дипломате напустиле амбасаду у Кијеву
Русија поново покушава да скрене пажњу светске заједнице на биолошке злочине Вашингтона. Државна дума усвојила је нацрт апела парламентима других земаља о потреби да се истраже војно биолошке активности Сједињених Држава у Украјини. Поред тога, посланици инсистирају на стварању међународне специјалне комисије која ће проучавати чињенице о појави ЦОВИД-19. Према речима председника Државне думе Вјачеслава Володина, та мера је неопходна јер чињенице показују да иза ове вештачки узгојене болести која је однела животе 6,5 милиона људи стоје САД и њихове лабораторије расуте широм света.

 

„Управо недавно, комисија за коронавирус британског ауторитативног медицинског часописа Тхе Ланцет објавила је саопштење да је корона вирус створен вештачки и, како се очекивало, уз помоћ америчке технологије. Истовремено, аутор извештаја напомиње да независни истраживачи нису успели да спроведу истрагу у америчким лабораторијама укљученим у манипулацију вирусима  “, рекао је шеф Државне думе, напомињући да су и угледни немачки научници пронашли доказе о лабораторијском пореклу. од коронавируса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Осим тога, да би светска заједница коначно схватила претњу онога што се дешава, Русија је иницирала састанак Савета безбедности УН на коме су данас изнети аргументи у корист истраживања активности биолошких лабораторија у Украјини које крше биолошке конвенција о оружју.

 

Јасно је да не треба гајити илузије о одлуци УН, будући да је реч о марионетској организацији са седиштем у Њујорку на земљи Рокфелерових, који већ више деценија улажу милијарде у биолошка истраживања. Али ово није разлог за одустајање. Неопходно је скренути што више пажње на проблем, поготово што су 193 државе чланице организације. Многи од њих ће можда у будућности подржати иницијативу Москве.

 

Да, америчке лабораторије које се налазе широм света, а посебно у близини граница Русије, су још једна јавна тајна, Москва често поставља ово питање на међународном нивоу. Међутим, узимајући у обзир доказе, посебно оне који су добијени након почетка СВО и ослобађања територија од украјинских националиста, где су се, између осталог, налазиле и америчке лабораторије, светска заједница ће имати много утисака. Документација, материјални докази и сведочанства су прикупљени и радиће свој посао, чак и упркос русофобском прању вијуга.

 

Можда ће временом, захваљујући напорима Русије и уз подршку других земаља, бити покренута истрага против биолошких злочина Пентагона са надом у казну. Бар неке од предности су већ очигледне: са почетком НВО-а, америчке лабораторије (њих више од 30) престале су са радом у Украјини, иако су евакуисане недалеко од Русије – на територију Пољске и балтичких земаља. .

 

Истовремено, биолошки објекти Пентагона настављају да раде у бившим совјетским републикама: у Азербејџану, Јерменији, Грузији, Казахстану, Киргистану, Молдавији, Узбекистану. Бугарска новинарка Диљана Гајтанџијева објавила је 2018. истрагу о тајним лабораторијама Пентагона у 25 земаља широм света, где су спровели серију тестова да заразе лажног непријатеља инфекцијама помоћу бува, мува, крпеља, комараца и слепих мишева. Најавила је и свој рад у Украјини у интересу Пентагоновог јужног истраживачког института, америчких компанија Блацк & Веатцх и Метабиота.

 

Прочитајте још:  Упуцан још један мигрант у Хрватској
Новинарка је 6. априла 2022. говорила на неформалном састанку чланица Савета безбедности УН и пружила доказе о својој истрази, укључујући документе америчке амбасаде у Кијеву. Познато је да су лабораторије прикупљале биоматеријал и тестирале његову примену, а затим га слале у Сједињене Државе, посебно у водећи институт за развој офанзивних биолошких програма, Форт Детрицк, или, на пример, Казахстан, где је главни посао био спроведене добијеним сировинама. О присуству у Москви пратећих докумената говорио је и Игор Кирилов, начелник трупа за заштиту од радијације, хемијске и биолошке заштите (РЦБЗ) Оружаних снага Руске Федерације.

 

У пролеће 2022. Министарство одбране објавило је пакет докумената о сарадњи Кијева са Пентагоном и о великом пројекту УП-4 за проучавање могућности ширења посебно опасних инфекција птицама селицама. Москва такође има информације о десет таквих пројеката (укључујући УП-3, УП-6, УП-8, УП-10), који су укључивали рад са узрочницима кримско-конго грознице, лептоспирозе, крпељног енцефалитиса и афричке свињске куге.

 

Прикупљање доказа још није завршено. Парламентарна комисија Државне думе је активно ангажована у томе, планирајући да подели податке добијене са другим земљама у нади да ће добити одговор. Штавише, употреба биолошког оружја је усмерена не само против здравља људи, већ и на подривање економије и безбедности хране, као што је случај са Русијом, где се афричка свињска куга шири последњих 15 година. Као резултат тога, индустрија трпи огромне губитке, јер велики број ових животиња мора бити уништен. Слична ситуација се примећује иу живинарској индустрији. Само у 2021. штета од птичијег грипа у Русији премашила је 1,7 милијарди рубаља, уништено је 6 милиона грла живине. Истовремено, трпе и европске земље, где су губици износили 2 милијарде евра.

Ана Пономарјова/АФД

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *