МИЛИЦА ЗАВЕТНИЦА ЈАВНО ПОДРЖАЛА ПРЕДСЕДНИКА БРАЗИЛА БОЛСОНАРА!

0

 

У писму подршке десничарском председнику Бразила, Заветници исказују подршку суверенистичком председнику Жаиру Болсонару пред други круг избора, који се одржава у недељу. У Бразилу се на председничким изборима надмећу левичарски кандидат Лула да Силва и Болсонаро. Подсећамо, у првом кругу Да Силва је освојио готово већину гласова – 48,4 одсто, док је Болсонаро добио подршку 43,3 одсто гласача.

Преносимо писмо Заветника у целости и на српском и на португалском језику:

(српска верзија)

Председнику Савезне Републике Бразил, г. Жаиру Месијас Болсонару

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Српска странка Заветници је привржена политици продубљивања сарадње у међународним односима, поготово када је реч о пријатељским земљама попут Савезне Републике Бразил.

Јавно објављујемо да Жаир Месијас Болсонаро има пуну подршку Српске странке Заветници пред други круг председничких избора, односно гласања 30. октобра 2022. које ће одлучити који вредносни систем ће бити преовлађујући на целом континенту Јужне Америке у наредним годинама.

Веома ценимо досадашњи Ваш рад, и надамо се победи снага, којима је национални суверенитет приоритет. Желимо да народ Бразила остане слободан и независан и да настави борбу за праведнији мултиполарни свет.
Било би добро када бисте у перспективи посетили и Србију, баш као што сте почетком године посетили суседну Мађарску, јер Србији је потребно да се што више унапреде односи са земљом перспективне будућности, као што је Ваша велика земља.

Бразил и Србија треба да унапреде своју сарадњу и Српска странка Заветници има приоритет развоја билатералних односа са земљама БРИКС-а.

Подсећамо да Бразил, као и остале чланице БРИКС-а, поштују у пуном обиму територијални интегритет и суверенитет Републике Србије.

Прочитајте још:  Америка се огласила поводом одбијања Шиптара да приступе „Отвореном Балкану“

Користимо ову прилику и да се захвалимо на томе што пријатељски Бразил упркос притисцима, није признао такозвану лажну државу Косово.

 

Са дубоким поштовањем,
из пријатељске Србије

Председник Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски
и члан Извршног одбора Српске странке Заветници задужен за међународне односе, Горан Игић

(португалска верзија)

À V. Exa., o Presidente da República Federativa do Brasil, o Sr. Jair Messias Bolsonaro

O partido sérvio Zavetnici está apegado à política de aprofundar a cooperação nas relações internacionais, em particular quando se trata de países amigos como a República Federativa do Brasil.

Anunciamos publicamente que V. Exa., o Senhor Jair Messias Bolsonaro tem apoio total do partido sérvio Zavetnici antes do segundo turno das eleições presidenciais, ou seja, antes a votação em 30 de outubro de 2022, que decidirá qual sistema de valores será predominante em todo o continente sul-americano nos próximos anos.

Agradecemos imensamente pelo trabalho que Vossa Excelência realizou até agora e esperamos que ganhem os forças que priorizam a soberania nacional. Queremos que o povo do Brasil permaneça livre, independente e continue a luta por um mundo multipolar mais justo.
Seria bom se V. Exa. visitasse a Sérvia no futuro, assim como visitou a vizinha Hungria no início deste ano, porque a Sérvia precisa melhorar suas relações com um país de futuro promissor, como é o grande país – o Brasil.

O Brasil e a Sérvia precisam melhorar a cooperação e o partido sérvio Zavetnici tem como prioridade desenvolver relações bilaterais com os países dos BRICS.

Lembramos que o Brasil, assim como os demais membros dos BRICS, respeita integralmente a integridade territorial e a soberania da República da Sérvia.

Aproveitamos esta oportunidade para agradecer pelo fato do Brasil amistoso, apesar da pressão, não ter reconhecido o chamado falso estado do Kosovo.

Прочитајте још:  Милица Ђурђевић из Бундестага: Косово је Србија!

Com profundo respeito,
de amistosa Sérvia

O Presidente do partido sérvio Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski
e o membro do Comitê Executivo do Partido Sérvio Zavetnici encarregado das relações internacionais, Goran Igić

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *