Руски медији преносе: Прозападне НВО против српских патриотских организација

0

Невладине организације „Иницијатива младих за људска права“ и „Институт за европске послове“ су у отвореном писму позвале Факултет политичких наука у Београду да образложе своју подршку студентским организацијама.

Прочитајте још:  Ко је Саво Манојловић, лажни еколог?
Факултет политичких наука је 26. октобра био домаћин конференције „Српски идентитет између прошлости и будућности“ у организацији организације „Српски политички форум“. Партнер Српског политичког форума је бренд одеће Ид.ентитет, који, како се наводи у писму, „продаје мајице које величају војну активност руске војске у околини Мариупоља, једног од симбола убиства. цивила, током агресије на Украјину.

На званичном сајту се наводи да су главни циљеви Српског политичког форума промоција српског политичког, културног и историјског наслеђа. Ови циљеви су, по мишљењу аутора жалбе, супротни чл. 10. Закона о студентским организацијама, према коме циљеви морају бити усмерени искључиво на интересе студената.

Студентска организација Српски политички форум промовише и такозване „литије” – мирне верске процесије против ЛГБТ догађаја, које, према ауторима писма, стварају „претњу насиљем и нападима током поворки Европрајда”.

Прочитајте још:  Србија нема море, али има туристичку понуду за свачији џеп
Како се наводи у апелу, деловање Српског политичког форума је у супротности и са Законом о високом образовању, према којем су политичке и верске организације забрањене на универзитетима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *