Скандалозни Гончаренко дошао у Приштину, украјинске власти се перу

0

(фото:Политнавигатор)

Озлоглашени посланик Врховне раде Украјине Алексеј Гончаренко посетио је у четвртак Приштину, где је говорио у „парламенту Републике Косово“, а такође се састао са премијером и председником самопроглашене републике, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Украјина мора да призна Косово као независну државу јер сте се за њу борили. Учинићу све што је у мојој моћи да помогнем у овоме. Косово је Европа, верујем да ћемо заједно завршити процес европских интеграција“, рекао је Алексеј Гончаренко са говорнице „парламента Републике Косово“ у Приштини.

Посланик Врховне раде Украјине састао се и са лидерима албанских сепаратиста – „премијером Републике Косово“ Аљбином Куртијем и „председником“ Вијосом Османијем. Курти је захвалио Гончаренку на нацрту резолуције украјинског парламента о признању „Републике Косово“, а Османи је подсетио да су власти у Приштини укинуле визни режим за грађане Украјине.

Гончаренко је касније, у коментару локалној телевизији, рекао да ће Украјина признати Косово „одмах по завршетку рата”.

„Осећам подршку на улицама Приштине, где кажу „Слава Украјини“. Србија мора да одлучи да ли жели да иде са злим Путином или са слободним светом“, рекао је украјински политичар.

Истовремено, кијевске власти званично признају Косово и Метохију као део Србије. С тим у вези, апарат Врховне раде Украјине издао је саопштење да је пут Гончаренка у Приштину његова сопствена иницијатива, а посланик нема званична овлашћења.

Прочитајте још:  Да ли је БиХ једино "буре барута" на Балкану?
Саопштење Врховне раде Украјине објављено је у српским медијима уз информацију о путовању украјинског политичара у Приштину. Међутим, Београд још није реаговао на поступке Гончаренка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У саопштењу Врховне раде се наводи да Украјина не признаје Косово као независну државу и да је посета Гончаренка Приштини приватне природе.

Истовремено, и кијевске власти и украјинске дипломате у Београду су раније редовно износиле различите тврдње према српским властима и директно захтевале увођење санкција Русији.

Прочитајте још:  Кијевски режим наставља да мобилише тинејџере за војску
Подсетимо, Алексеј Гончаренко је више пута претио Србији “трупама за борбу” и лобирао за признање независности Косова. Истовремено овај озлоглашени посланик претио је и Придњестрвљу.

Васељенска/Политнавигатор/Корреспондент.уа

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *