Симић: Медијска сцена у ФБиХ агресивно усмјерена према Српској

0

Данијел Симић

Председник Удружења новинара Републике Српске Данијел Симић тврди да је медијска сцена у ФБиХ тоталитаристичка, једноумна и агресивно усмерена према Републици Српској, што је демонстрирао и новинар Сенад Хаџифејзовић у емисији у којој позива да српског члана Председништва БиХ Милорада Додика смени неко из међународне заједнице.

“Уколико је било позивања на убиство, то је само по себи страшно, али нико не примјећује чињеницу да он тражи од неког међународног фактора да се мијеша у унутрашње прилике једне земље”, рекао је Симић Срни.

Прочитајте још:  АМБАСАДОР ПАЛЕСТИНЕ РЕАГОВАО: Србија крши резолуцију УН
Он је оценио да је то једнако скандалозно као и евентуално позивање на убиство, те да би у свакој нормалној земљи у којој би водитељ рекао једну такву реченицу настао скандал и дошло би до кривичних пријава.

Симић је додао да надлежне службе, попут полиције и Регулаторне агенције за комуникације БиХ, треба да спроведу истрагу и утврде да ли је дошло до хушкања на убиство.

“Постоје вјештаци судске струке који ће утврдити шта је тачно Хаџифејзовић изговорио”, рекао је Симић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је констатовао да је ђеловање Хаџифејзовића последица тридесетогодишњег понашања јавног простора у ФБиХ у смислу да се на агресиван начин баве Републиком Српском.

“Људи су се просто одомаћили у таквом начину понашања и у свему томе нико не поставља питање да ли је скандалозније да један новинар, који се залаже за суверену државу, позива да још увијек актуелни члан Предсједништва БиХ, демократски изабран, буде смјењиван од некога са стране”, истакао је Симић.

Прочитајте још:  Још један милогорац прети Србији: Многи су на црногорском камену зубе поломили
Он је нагласио да Удружење новинара Српске осуђује то да један представник медија говори о унутрашњим политичким стварима у БиХ као да су то питања Вашингтона, Брисела, Москве или било кога другог.

“Ствари треба рјешавати унутар БиХ, институција система и закона”, рекао је Симић.

Он је закључио да се новинарска сцена у Републици Српској скоро никако не бави ФБиХ, а и када се бави то не ради на малиган и агресиван начин као што то чини сцена у ФБиХ.

Власник и директор сарајевске “Фејс телевизије” Сенад Хаџифејзовић је, током разговора са гостом у емисији о томе шта да се ради са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, упитао да ли је решење да се “смијени, смири, убије?”.

Прочитајте још:  Споразум Србије и Азербејџана о сарадњи у енергетици
Хаџифејзовић се цели дан јуче није оглашавао у вези с тим, да би тек синоћ објавио саопштење у којем оптужује друге људе, уз монтирани видео-снимак где уместо “убити” каже “умирити”, што је објавила и БН телевизија, блиска опозицији у Српској.

Атв.бл

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *