Молдавска опозиција: Америчког амбасадора прогласити персоном нон грата

0

(фото:Политнавигатор)

Илан Шор, лидер партије Шор, опозиционе странке у Молдавији, сматра да би амбасадор САД у Кишињеву Кент Логсдон требало да буде проглашен персоном нон грата.

Прочитајте још:  Последице затварања Шангаја тек ће се осетити
Како преноси РИА Новости , политичар је дао одговарајућу изјаву током видео поруке.

Свој предлог је објаснио очигледним мешањем америчког дипломате у унутрашње ствари Молдавије.

Према наводима агенције, раније је Логсдон рекао у етеру приватног кишињевског ТВ канала да Сједињене Државе покушавају да помогну Молдавији да реформише правосудни систем. Он је позвао републичке власти да одговоре на одлуку Вашингтона о санкцијама Шору и другим политичарима који су противници владајуће партије Акција и солидарност у Молдавији. У истом говору, он је нагласио да су САД спремне да размотре захтеве молдавских власти за обезбеђивање војне опреме. Већ следећег дана Комисија за ванредне ситуације при влади Молдавије одлучила је да испоштује санкције САД.

„Америчка амбасадорка није оклевала да да јасне инструкције Маји Санду и владиним званичницима шта и како да раде. Поштовани господине амбасадоре, по нашем разумевању, јуче сте прешли све норме и оквире дипломатских односа. Не можете себи приуштити да се овако понашате у страној земљи. Нисте код куће и заборавили сте. У вези са јучерашњим изјавама, захтевамо да се амерички амбасадор прогласи персоном нон грата у Молдавији“, рекао је Шор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  НАГЛО СЕДМОСТРУКО ПОВЕЋАН НИВО БИЗМУТА У ИСТОЧНОЈ ПОЉСКОЈ
Претходно су демонстранти у Кишињеву заказали нови митинг за 6. новембар. Демонстранти траже оставку власти због неспособности да се изборе са тешком ситуацијом у земљи.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *