Пушилин: Руске трупе напредују у правцу Улудара

0

Руске трупе

Вршилац дужности шефа Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин рекао је 1. новембра да руске трупе напредују у правцу Улудара.

„Идемо напред“, рекао је он, одговарајући на питање ТАСС- а .

30. октобра постало је познато да су руске трупе заузеле неколико упоришта и командних висина у ДНР. Напредовали су више од 3 км у дубину непријатељске одбране и стигли до периферије насеља Павловка.

Пушилин је 28. октобра рекао да се Оружане снаге Русије крећу напред скоро целом линијом додира. Руске јединице су на повољнијим позицијама, додао је Пушилин.

Дан раније, у етеру ТВ канала Русија 24, говорио је о ситуацији у правцу Авдејевке . Руске трупе су, како је приметио, напредовале у области насеља Первомајскоје. Према његовим речима, напредовање је 50-100 метара, улице и куће се ослобађају, истакао је он. Поред тога, воде се битке за Невелское.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лист Политико је 26. октобра, позивајући се на западне војне званичнике и аналитичаре, писао да након именовања генерала армије Сергеја Суровикина за команданта заједничке групе трупа у зони специјалних операција, постоје знаци веће тактичке кохерентности у чинови руске војске . Забележено је да је Суровикин добар војни стратег.

Два дана раније, дописник Известија Денис Кулага говорио је о напредовању Оружаних снага РФ у правцу Артемовск . Примећено је да је у јужном делу Артемовска већ у току чишћење, напредни одреди су се кретали ка централним и западним регионима.

Наставља се специјална операција одбране Донбаса , коју је 24. фебруара најавио руски председник Владимир Путин . Одлука о његовом одржавању донета је у позадини заоштравања ситуације у региону услед гранатирања од стране украјинске војске.

Прочитајте још:  Русија може понудити Србији улазак у ШОС у замену за чланство у ЕУ Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1755210-sohu/

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *