Шпанци депортују Луку Бојовића у Србију

0

То у пракси значи да остатак казне Бојовић ће одслужити у Србији, а посао око пребацивања би био завршен у првој половини овог месеца. Када буде депортован у Србију, њему ће до пуног истека затворске казне остати још око две године.

Наш суд га, уколико процени, може да пусти и раније на слободу.

Детаљи депортације држе се у тајности јер је Бојовићу угрожена безбедност.

Прочитајте још:  Раст цена у Србији још није екстреман, али шта ако запрети спирала инфлације
Бојовићеви адвокати, подсетимо, још пре неколико година најавили су да Бојовић жели да буде пребачен у српски затвор чим се за то стекну услови. Спекулисало се и да Бојовић може бити изручен Босни и Херцеговини, међутим, тог држављанства се одрекао пре десет година.

Бојовић је у децембру 2014. у Шпанији осуђен на 18 година затвора због организованог криминала, али му се у казну рачунају и претходне две године које је провео у притвору.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За фалсификовање исправа изречено му је три године затвора, за злочиначко удруживање пет, а за поседовање оружја десет година робије. Виши суд у Београду је у августу 2016. наредио повлачење потернице за Бојовићем јер је ослобођен оптужби за више убистава и покушаја убистава у Србији.

Прочитајте још:  За шест дана чекају нас четири "корона бомбе"
За њим је 2010. била расписана потерница јер је Тужилаштво за организовани криминал покренуло истрагу против њега због сумње да је био на челу криминалне групе и да је био организатор неколико убистава. После суђења у одсуству, Специјални суд у Београду ослободио га је свих оптужби због недостатка доказа, а ту пресуду потврдио је и Апелациони суд и тада је повучена потерница за њим.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *