Брнаба најављује: Струја мора да поскупи

0
брнабић

Ана Брнабић (Фото Танјуг- Р.П.)

Премијерка Србије је, говорећи о цени струје и гаса, навела да ће оне морати да се дижу у једном тренутку, али да ће бити условљене растом плата и пензија.

„Наравно да ће морати да се диже цена струје као што ће морати да се диже цена гаса, али постоје две ствари које су важне и које ће то да условљавају. Прва је раст плата и пензија у Републици Србији. Дакле, колико ми можемо да штитимо куповну моћ наших грађана и то ћемо и даље радити зато што ми не можемо да дижемо цену на начин да упропастимо све оно што смо радили у последњих осам година. Дакле, ми морамо да гурамо навише да расте животни стандард грађана и да наравно иду цене струје горе, али да то буде на једном одрживом нивоу“, објашњава премијерка.

Прочитајте још:  Саву Манојловића финансира Рокфелер фондација!
Указује на то да је јако битно у овом тренутку такође заштитити привреду и наша предузећа.

„Друга ствар која је изузетно важна, а то је да и у овој кризи ми морамо да штитимо нашу привреду, наша предузећа том субвенционисаном ценом и струје и гаса како би она била конкурентна зато што ћете имати неке земље ЕУ, као што је Немачка, које ће давати шаком и кампом финансијске субвенције својим предузећима“, истиче премијерка.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *