Папагај(н)ско заташкавање:И Краљ је стигао

0

На Западу ништа ново,каже изрека. А у Ариљу ничег новог и ничег доброг.
Све горе од горега.

Минулих дана имали смо прилике да гледамо наставак скрнављења Храмовне порте, њене околине и самог Храма Св.Ахилија и ново папагај(н)ско заташкавање злочина. Ново заташкавање злочина..злочином!Заврши се несрећно,насилно и афера “Споменик краљу Драгутину(по угледу на помодарски Теслић)” поновним нарушавањем културно-историјског знамења од изузетног значаја за државу.За секташку задругу Настрани поп и Жута Нога ово знамење очигледно не представља ништа,па стога настављају да роваре око њега.

Пошто иницијатива за постављање споменика у централном делу порте и на зеленој површини,није прошла,приступило се другој солуцији.. Уз зидине древне Моравичке тврђаве.Не марећи што је тај простор заштићен од стране Завода за заштиту споменика,иста интересна група наставила је са својим театрално-ритуално-насилним скрнављењем једне од 5 највећих светиња Србије..храмом Св.Ахилија.Да је по среди нови сељачко-прпаљски стил украшавања могли смо и да претпоставимо,када заровише око зидина Моравике тврђаве и њених пиргова(манастирске куле које су се употребљавале за одбрану од гусара) и поставише олупани постамент.Како би рекли академски грађани,онако нешто себи не би дозволио ни најгори каменорезац на сеоском гробљу.И поред свега,овакве радове изводе компаније овлашћене од стране Завода за заштиту споменика и под њиховим стручним надзором.

Тако треба да се ради,како је и требало у случају палионице све са ДНК-а разбацаних мученика.А код нас,поменута интересна група,то ради са приученим физикалцима и инжињерима..заврћући шију локалним властима и институцијама,као што је то било и у случају раскопавања улице поред Храма,зарад изградње илегалног клозета и још илегалније канализационе линије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ЈЕЗИВО! ИСПРЕД СРПСКЕ СВЕТИЊЕ ПРЕКОПАВАЈУ ГРОБОВЕ ПРЕДАКА! Хоће да саграде продавницу, људске кости развлаче животиње

За поменуту групу све ово не представља ништа,јер исти за 2.5 деценије своје власти(како јавно тако и у сенци) најпоганије оскрнавише и уништише Св.Моравице.И ко круну њихове рушилачке сељачко-прпаљске симболике донеше краља који месецима лежаше пред Храмом и на храмовном гробљу,да би га сада поставили на олупаном постаменту,уз зидине Моравичке тврђаве.Упркос апелу јавности да је једино логично место и најбоље место за краља,на његовом тргу(који ће ускоро понети његово име).И да се коначно уклони ругло простоте и симбола бољшевичке револуције звано К..оња,пред једном од највећих светиња Србије.То су нпр.могли њиховом познатом методиком(читај силом) да одраде,али нису желели.Јер према том знамењу и њиховој идологији су јако пажљиви.За разлику од Моравичке тврђаве и Св.Двовенчаних новомученика Ариљских,које дивљачки изломише и побацаше ко највећи отпад по центру града.

А краља поставише на најгоре могуће место..уза зид.Као пред СТРЕЉАЊЕ.
Богоборачкој симболици никад краја..Краљеве Моравице су убили и за крај донеше краља пред ЗИД ПЛАЧА!

Како радили,тако нам Бог помогао.

На Св.Великомученика Артемија лета Господњег 2022-ог

Вампир Сердар Јован Мићић
Моравички Жупан,Рујански Кнез,Сердар Ариља и
архонт Земље Моравице

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *