Вашингтон од краја новембра може обуставити војну помоћ Украјини

0

Пoмоћ Украјини постепено постаје предмет полемике у Сједињеним Америчким Државама, а након новембарских конгресних избора Вашингтон може престати да пружа војну подршку Кијеву ако републиканци добију већину гласова – оценио је Le Figaro, уз Libération и Le Monde један од три најутицајнија листа у 🇫🇷Француској.

Kолумниста утицајног француског листа Адријен Жолмес објашњавање зашто почео је овако:

„Неколицини републиканаца, који су се први успротивили издвајању огромних сума Украјини, сада су се придружили тзв. прогресисти из Демократске странке. Пример је писмо 30 демократа у Представничком дому САД председнику Џозефу Бајдену о важности дипломатије у решавању ситуације у Украјини, које је накнадно било повучено“.

САД су од почетка непријатељстава на украјинској територији Кијеву дале око 40 милијарди долара, што премашује укупну помоћи 🇮🇱Израелу, 🇪🇬Египту и 🇦🇫Авганистану у 2020. години.

Међу противницима даљег помагања Украјине, већину чине присталице бившег председника САД Доналда Трампа.
Онлајн-лист 19Forthyfive, позвао је да Сједињене Државе преиспитају своју стратегију за Украјину и да смање помоћ Кијеву. Истакао је да ће нови пакет помоћи Кијеву од 50 милијарди долара, који је у разматрању у Конгресу САД, само продужити сукоб.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Foreign Affairs сугерише да ће америчка подршка Украјини довести до уништења глобалне економије и закомпликовати процес контроле наоружања.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *