Укронацисти провоцирају Белорусију, белоруска војска у приправности, спремна на одговор

0

(фото:Белта)

На контролном пункту Глушкевичи (са украјинске стране – Мајдан Кописчански) 29. октобра у 13.23 камере за видео надзор снимиле су кретање украјинског оклопног транспортера-80 према граници са Белорусијом са групом наоружаних људи у униформама. Након заустављања испред украјинских инжењеријских баријера, оклопни транспортер се окренуо и у 13.33 кренуо назад дубоко на територију Украјине.

Као део одговора на ову провокацију, војна лица граничне службе Републике Белорусије заузела су ватрене положаје за одбијање могуће агресије и уништавање војне технике и људства у случају кршења границе. Резерве су такође стављене у стање приправности.

Прочитајте још:  МУП ЛНР позива полицајце са окупиране територије да пређу на страну Републике (видео)
Како је белоруска страна више пута примећивала, ниска дисциплина украјинских снага територијалне одбране и других паравојних формација које се налазе у близини границе доприноси настанку провокативних ситуација на граници и може довести до оружаног сукоба.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *