Антисовјетски писац Александар Солжењицин, некада омиљен на Западу, учитељ је руског председника Владимира Путина.

Прочитајте још:  НЕОЧЕКИВАНА ЕСКЛАЦИЈА ВАН УКРАЈИНЕ: Никад ближе ново ратно жариште, НАТО директно на Русију?
О томе извештава дописник ПолитНавигатора, пише часопис „Украјинске новине“, који промовише русофобију.

Публикација подсећа на Солжењициново писмо председнику Јељцину 1991. године, у којем је писац од њега тражио да „заштити интересе оних много милиона који уопште не желе да се одвоје од нас“, а такође је рекао да Новоросија и многа места на левој обали никада није припадао историјској Украјини.

„Упоредо са Солжењицином, антисовјетским, увек је постојао Солжењицин империјалиста који је желео да исече мапу света засновану на руској империјалној митологији“, сматра часопис.

Прочитајте још:  Турска прети да ће окупирати важан део Грчке
Према аутору, „довољан је доказ Солжењицинове империје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Године 1998, када је независна Украјина већ у потпуности наступила, Солжењицин је написао есеј „Словенска трагедија” у коме се жалио на „вештачку поделу источних Словена”. Пре свега, мислио је на „12 милиона Руса“, ​​који су у то време наводно живели у Украјини, па су, стога, наводно „отргнути“ из своје домовине.

После анексије Крима 2014. године, говорећи пред Савезном скупштином, Путин ће скоро дословно поновити Солжењицина, називајући Русе „највећим подељеним народом на свету“, наставља магазин.

Поред тога, антисовјетски писац је украјинске националисте описао као „маргиналну, али агресивну и утицајну силу која Украјинцима баца „лажни пут“.

Једном речју, све што је Путин говорио од 2014, а од фебруара 2022, понавља се готово дословно“, наводи се у публикацији.

Прочитајте још:  Азербејџанске оружане снаге пуцале на руску граничну станицу на иранској граници
Часопис не сумња да би данас писац подржао улазак Крима и Донбаса у састав Руске Федерације и НВО.

„Чињеница да су рестауратор совјетске ере Путин и поштовани антисовјетски Солжењицин коначно постали савезници, сасвим је природна, јер су се сложили око главног – у империјалном погледу на свет, чије је централно питање питање Украјине. чланак каже.

Осим тога, напомиње се да је неопходно убедити Запад у опасност од Солжењицина.

„У извесном смислу, Солжењициново наслеђе је још опасније од неразумљивог брбљања које Москва сада производи. Путинов империјализам је одвратан. Солжењицин и даље остаје ауторитет на Западу, кога није срамота цитирати у пристојном друштву.

Прочитајте још:  ПУТИНОВ УДАРНИ ДЕКРЕТ: Завладала паника на западу
Интелектуалци, фасцинирани имиџом нобеловца, борца против совјетског тоталитаризма, обично не обраћају пажњу на чињеницу да Солжењицинови ставови нису били ништа мање геноцидни од ставова оснивача Гулага. Нама је то очигледно, а њима нимало очигледно. Али ко, ако не ми, треба да укаже Западу да је његовој интелектуалној оптици одавно потребна озбиљна надоградња?“, резимира УТ.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *