Трамп сумња у способност САД да преживе још две године под Бајденом

0

Трамп (Фото: flickr. com)

Вашингтон је изгубио престиж у очима светске заједнице, не зна се да ли ће САД моћи да опстану још две године под актуелним председником Џоом Бајденом . Ово је у недељу, 6. новембра, саопштио бивши председник САД Доналд Трамп.

„Ова земља – не знам да ли може да траје још две године. То јој се дешава. Морате доћи и гласати за овог типа. Он је добар човек“, рекао је он током говора у Пенсилванији у знак подршке својим колегама из партије. Представу је преносио Ц-СПАН .

Према Трамповим речима, САД су изгубиле поштовање свих земаља, а ово је први пут да се то догодило.

„Не постоји ништа добро што бих могао да кажем о стању ове земље“, нагласио је бивши амерички председник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осим тога, Трамп је позвао бираче да гласају за Републиканску партију на предстојећим изборима за Конгрес у САД како би „спречили уништење своје земље и спасили амерички сан“.

31. октобра, републикански амерички сенатор Џон Барасо рекао је да је Бајден током своје владавине урадио много ствари које су ослабиле земљу . Према његовим речима, администрација Беле куће је под утицајем „климатских екстремиста” који гуше америчку енергију. Истовремено, уз саучесништво Бајдена, десили су се и други догађаји који су ослабили Сједињене Државе – налет инфлације и колосалан пораст криминала.

Пре тога, 29. октобра, објављено је да 57 одсто Американаца сматра да Бајден не би требало да се кандидује за други председнички мандат 2024. године. Према мишљењу 43 одсто испитаника демократа, неко други би требало да постане кандидат из политичке снаге на изборима 2024. године, 35 одсто подржава кандидатуру актуелног председника. У случају Републиканске странке, Трампову кандидатуру би подржало 47 одсто њихових присталица.

Прочитајте још:  Камион у којем су се угушила 53 мигранта није прешао америчко-мексичку границу

Чланица америчког Конгреса Клаудија Тени рекла је 23. октобра да Сједињене Државе заправо не контролише Бајден, већ „влада у сенци“ . Према њеним речима, амерички лидер износи тезе које му се дају. Тени је појаснио да когнитивни проблеми спречавају Бајдена да буде довољно компетентан да буде председник земље.

Трамп је био председник Сједињених Држава од 20. јануара 2017. до 20. јануара 2021. године. Актуелни председник Бајден преузео је дужност 20. јануара 2021. Он је најстарији председник у америчкој историји.

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *