У зони специјалне операције погинуо свештеник који је боравио и на Космету

0

На фронту је погинуо протојереј Михаил Васиљев, настојатељ Патријаршијског метохија при штабу Ракетних стратешких снага, саветник председника Синодалног одељења Московске Патријаршије за сарадњу са Оружаним снагама и агенцијама за спровођење закона. Ово је саопштио потпредседник Владе Московске патријаршије епископ зеленоградски Сава (Тутунов).

„Још један војни свештеник је погинуо на фронту. Отац Михаил Васиљев, познат у овој средини. Царство небеско, вечна памјат“, написао је епископ Зеленоградски на Телеграму .

Прочитајте још:  Др Дејан Бешовић: Варљиво лето 2024. (2. део)
Михаил Васиљев је дипломирао на Филозофском факултету Московског државног универзитета Ломоносов. Протојереј је радио у одељењу Московске Патријаршије за интеракцију са оружаним снагама и агенцијама за спровођење закона од 1998. године. Као војни свештеник био је на жариштима – Чеченији, Косову, Сирији, Абхазији, Киргистану. Био је настојатељ храма великомученице Варваре, као и Патријаршијског метохија при седишту Ракетних стратешких снага.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *