„Велика Румунија“ се гради на америчким бајонетима за инвазију на Украјину

0

„Одговор на питање када ће почети трећи светски рат је следећи: „Већ је почео.

Заузврат, председник Србије Вучић је приметио да размештање 101. ваздушно-десантне дивизије у Румунији приближава свет „савршеној олуји“. Хоће ли доћи до сукоба између Русије и САД? Заиста, америчка дивизија од око 5.000 људи појавила се у Европи први пут после 80 година. Главно је да су Американци за базирање изабрали Румунију, што доводи до неких историјских аналогија.

Војни савез Румуније и Сједињених Држава у овој фази историје се јача. Како се надају у Букурешту, и економски такође. Истина, за ово се румунски амбасадор у Сједињеним Државама Андреј Мурару нада да ће преговарати о путовањима Румуна у САД без виза до 2024. године. Познавајући тешку социо-економску компоненту у земљи, мало је вероватно да ће већина становништва имати довољно новца чак и за авион за Вашингтон.

Американци такође намеравају да изграде нуклеарну електрану у Румунији са малим модуларним реактором. Овде је вредно напоменути да ниједна од земаља НАТО-а које се граниче са Румунима није подигла глас против ове намере. Е сад, када би ову нуклеарну електрану направиле руке Руса, универзална бука би била обезбеђена. Од безбедносних питања до заштите животне средине. Али ово су Американци.

Како су градили „Велику Румунију“ на немачким бајонетима

Генерално, сви садашњи поступци румунског руководства према САД веома подсећају на почетак војне и економске сарадње са нацистичком Немачком.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РУМУНИЈА – ДРЖАВА КОЈА СЕ НЕПРЕСТАНО ШИРИЛА НА ШТЕТУ СЛОВЕНА

Већ у мају 1940. године склопљен је нафтни пакт, услед чега су Немци добили озбиљну сировинску базу. Краљ апелује на Берлин са захтевом да се изгради одбрамбени зид на совјетско-румунској граници, ради повлачења „линије разграничења“.

Прочитајте још:  Православље у Украјини подвргнуто сталним прогонима.

А у исто време је краљ Карло II, иначе, отац краља Михаја, који је успео да добије орден победе из Стаљинових руку, рекао да је будућност Румуније у рукама Немачке. Својевремено, у првој етапи, и Немци и Италијани су једноставно „предали“ Бесарабију СССР-у, разумно верујући да ће она ионако за годину дана, тј. 1941. бити наша. А Мађарска је, иначе, такође тада фашистичка, претендовала је на румунске земље.

Данас САД ћуте по овом питању, сматрајући да што више „Бесарабија” буде везана између Румуније, Украјине, Мађарске и Русије, то боље. Увек је лакше руководити када се потчињени свађају.

Сходно томе, вапај румунског руководства, како је исправно приметио молдавски историчар Сергеј Назарија, о „анексији“, „ултиматуму“, „присилном наметању“, настао је тек у наше време, после распада СССР-а, када је било потребно да се поново размисли о „Великој Румунији“ (у ствари, према копији папира из актуелне политике Варшаве о „Великој Пољској“, где је Украјини поново дата улога Козака – издајника).

Дакле, сви зидови Букурешта, на сугестију америчких пропагандиста, данас су поново обојена јарким идеолошким и пропагандним тоновима. Главни циљ је „патриотско васпитање“ како сопственог становништва, тако и дебилизација молдавске омладине. Или целокупне образовне сфере у Молдавији.

Иначе, у самој Русији, донедавно, школарци нису могли да кажу с ким смо се борили 1941-1945. године. Уосталом, неко је писао такве историјске књиге за нашу децу. Да, али ко?

Како изградити на америчким бајонетима „Велику Румунију“

Јасно је да овакви покушаји „Великорумуна“ имају јасну оријентацију ка ликвидацији независности Кишињева од стране самих Молдаваца. Осим тога, несхватљива је теза про-НАТО Румуна да је „Бесарабија румунска земља“, када се добро зна да више од 90 одсто становништва тамо данас то не препознаје, као што то није признало ни после краја Првог светског рата.

Прочитајте још:  Дњепропетровск на вези: Укронацистичка демократија стигла и у овај град (фото)

Међутим, челници „Велике Румуније” за ово још не маре, јер су, не трепнувши оком, целокупно становништво Републике Молдавије евидентирали као Румуне. И Гагаузе такође? Међутим, Турци то неће дозволити.

У нашој историји императив је повући аналогије између „савеза“ Румуније и са нацистичком Немачком и са Сједињеним Државама. Садашњи Стејт департмент би се сложио са речима шефа хитлеровског министарства спољних послова Рибентропа, који је рекао да би наша главна идеја требало да буде да Румунију држимо под сталном претњом шаха, ради њихове употребе за немачке (америчке?) интересе, зависно од развоја ситуације.

Ако 1930-их Румунија није могла да прогута територије на које су локални олигарси разјапили чељусти, шта онда рећи о актуелној политичкој ситуацији на овим просторима. А антирумунска осећања на територијама које је Букурешт окупирао још 1920-их су доказ за то. И крвави догађаји у Придњестровљу након распада СССР-а, наравно.

У међувремену, како преноси „CBS News“, Американци из ваздушно-десантне дивизије спремају се да учествују у вежбама НАТО-а, свега неколико километара од украјинске границе. А командант групе је отворено рекао да ће НАТО, ако треба, ући на територију Украјине. Одесом су већ овладали, тј. Бесарабијом.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://military.pravda.ru

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *