Северна Кореја најавила убитачан одговор на здружене вежбе Америке и Јужне Кореје

0

Северна Кореја (Фото Бета/АП)

Северна Кореја је најавила „чврст и убитачан” одговор на војне вежбе Сједињених Америчких Држава и Јужне Кореје, пренела је данас севернокорејска државна новинска агенција КЦНА.

Недавна тестирања балистичких ракета су „јасан одговор” на заједничке америчко-јужнокорејске вежбе, наводи се у саопштењу, пренела је Бета.

„Што се дуже настављају непријатељске војне провокације, Корејска народна армија ће им се немилосрдније супротстављати”, додаје се у саопштењу.

Стотине америчких и јужнокорејских ратних авиона, укључујући бомбардере Б-1Б, учествовале су у здруженим вежбама од 31. октобра до 5. новембра. Први пут су бомбардери Б-1Б упућени на Корејско полуострво још од децембра 2017.

Северна Кореја је током вежби САД и Јужне Кореје, испалила на море неколико десетина балистичких пројектила, од којих је један пао у близини јужних територијалних вода.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Јужнокорејски председник Јун Сук Јеол осудио је то као „де факто територијалну инвазију”.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *