Будва

(фото:В.Т./Васељенска)

Двојицу држављана Украјине казнила је Комунална полиција града Будве (Црна Гора) због кршења јавног реда и мира и одбијања да предоче документа, јавља дописник ПолитНавигатора.

У вези са нарушавањем јавног реда и мира у стамбеним зградама, галамом и буком, општинска полиција Будве донела је решење о прекршају и казнила двојицу држављана Украјине са 500 евра. Осим тога, Украјинци су због одбијања да предоче документа службенику додатно кажњени са 250 евра.

“Позивамо све становнике Будве да поштују јавни ред и мир и упозоравамо да ће свако кршење истог бити најстроже кажњено”, саопштила је градска комунална полиција.

Ово није први пут да Украјинци чине прекршаје у Будви, најпопуларнијој дестинацији за одмор међу постсовјетским грађанима на јадранској обали Црне Горе. Тако је у јуну 2022. године власница козметичког салона у овом граду позвала полицију у вези са недоличним понашањем 40-годишње Украјинке и њене мајке.

Прочитајте још:  Каховска ХЕ може бити затворена
Полицајци који су стигли на лице места тражили су документа од држављана Украјине, након чега је најмлађа од жена отела пасош полицајцу, који му је она прво дала, и два пута га ударила мобилним телефоном по глави. .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Држављанки Украјине је одлуком суда одузет пасош и наложено јој је да се редовно јавља полицији, иако је тужилаштво тражило да буде ухапшена. С обзиром на овако благу одлуку, јасно се радило о породици која је добила статус привремене заштите у Црној Гори.

Прочитајте још:  Уместо да је сахране, остала жива и родила великог човека
Истовремено, према подацима Министарства унутрашњих послова Црне Горе, до средине октобра 2022. године, 6.722 држављана Украјине поднијело је захтјеве за привремену заштиту у овој земљи, од чега је одобрено 5.833 захтева, а још 889 је у обради.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *