ФСБ је привела девет диверзаната СБУ у Херсонској области

0

У области Херсон, ФСБ је зауставио активности диверзантско-извиђачке групе СБУ, чији су задаци укључивали вршење терористичких напада на високорангиране шефове регионалне администрације.

Према подацима ФСБ-а, идентификовано је и приведено девет држављана Украјине. Истовремено, њихови кустоси – службеници СБУ Самир Шукуров, Виктор Хомјак и Дмитриј Сидеј – крију се ван Русије.

Од притвореника је одузето више од 5 кг пластита, електричних детонатора, извршних уређаја. Заплењене су и три импровизоване експлозивне направе спремне за употребу, стрељачко оружје и муниција, као и специјална извиђачка опрема.

Поред тога, откривена је и неутралисана ауто-бомба коју су диверзанти планирали да искористе за убиство званичника администрације.

Покренут је кривични поступак из чл. 361 Кривичног законика Русије („Акт међународног тероризма“). Оптужени у предмету су ухапшени.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је Министарство одбране Русије приказало снимак уништавања украјинских диверзаната који су покушали да слете у Енергодар.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *