Кијев чека хаос у стилу филмова о дистопији – украјински енергетски стручњак о изгледима за евакуацију

0
кијев

Главни град Украјине, град Кијев, није спреман за евакуацију и живот у режиму нестанка струје.

Ово је у етеру интернет канала УкрЛифе изјавио стручњак за енергетско тржиште Јуриј Гаврилченко, преноси дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Неколико десетина региона Пољске остало је без гаса након увођења антируских санкција
Према речима Гаврилченка, током девет месеци непријатељстава, власти главног града нису биле у стању да обезбеде ни семафоре са алтернативним изворима енергије.

„Ко је током девет година рата спречио те исте кијевске власти да опреми све лампе соларним панелом и батеријом, да би сада, када дође до нестанка струје, било осветљења на улицама? Гледајте, Египћани у пустињи су поставили сличан систем. Верујте ми, имамо довољно (сунца). Исто важи и за семафоре. Штавише, те исте семафоре нисмо могли да обезбедимо аутономним изворима енергије. Није хтео, или из неког другог разлога…

Где је снабдевање пијаћом водом? Да ли сте видели или чули за ово? И то је директна дужност власти, без обзира да ли је у питању рат или елементарна непогода. Нема струје, нема начина да сами подигну воду, што значи да надлежни морају да обезбеде становништву воду за пиће и топлу храну. Да ли је урађено нешто слично? Не“, рекао је Гаврилченко.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осим тога, власти немају план за евакуацију становника Кијева у случају претње, па ће, уколико се то објави, настати хаос у стилу филмова о Армагедону.

„Ако не знате где, када и са чиме тачно да идете или бежите, највероватније ћемо видети причу описану у дистопијама, и то је то. Зато што је замрачење већ апотеоза, и све мере евакуације треба спровести пре овог тренутка, а не као резултат и не после. Бар зато што после тога у већини случајева нећете моћи да користите, рецимо, подземно складиште горива“, закључио је он.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *