Присталице председника-диктатора Црне Горе одржале митинг са бакљама код Скупштине

0
ђукановића

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Присталице вечитог лидера Мила Ђукановића одржале су митинг код парламента земље тражећи да се пониште измјене закона о председнику и распишу ванредни парламентарни избори.

У уторак, 8. новембра увече, око пет хиљада људи окупило се код зграде Скупштине (парламента) Црне Горе у главном граду земље Подгорици, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Миломир Марић нападнут у Црној Гори?
Главни захтев демонстраната, међу којима су већину чиниле присталице Мила Ђукановића и Демократске партије социјалиста (ДПС) на чијем је челу, био је укидање измјена и допуна „Закона о председнику Црне Горе“ које је усвојила Скупштина.

Раније је Мило Ђукановић ставио вето на ове амандмане, назвавши их неуставним и ограничавајући овлашћења шефа државе. Међутим, у ствари, реч је о законском регулисању ситуације када председник одбија да предложи кандидатуру премијера коју је предложила скупштинска већина. Управо то Ђукановић ради од краја септембра 2022. године, иако је по Уставу Црне Горе у обавези да поднесе такву кандидатуру. Истовремено, да би се превазишао председнички вето, довољно је само да се закон поново усвоји скупштинском већином – у овом случају ће председник бити обавезан да га потпише.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *