Кадиров: Генерал Суровикин направио тежак, али исправан избор између бесмислених жртава и спасавања непроцењивих живота војника

0

Кадиров

Председник Чеченије Рамзан Кадиров огласио се након наређења министра одбране Сергеја Шојгуа да сеснаге напусте град Херсон.

Кадиров је нагласио да је командант здружених снага руске војске у зони Специјалне војне операције Сергеј Суровикин до сада спасао хиљаде војника који су били у украјинском окружењу.

– Након што је одвагао све за и против генерал Суровикин је направио тежак, али исправан избор између бесмислених жртава зарад гласних изјава и спасавања непроцењивих живота војника. Херсон је веома тешко подручје без могуćности стабилног редовног снабдевања муницијом и формирања снажне и поуздане позадине. Зашто то није урађено од првих дана специјалне операције? То је друго питање. Али у овој тешкој ситуацији генерал је поступио мудро и далековидо јер је евакуисао цивилно становништво и наредио прегруписавање. Тако да о “предаји” Херсона не треба ни говорити. Суровикин штити војника и заузима повољнији стратешки положај и то погодан и сигуран, саопштио је Кадиров на свом каналу на Телеграму.

Кадиров је нагласио и да је војни врх од првих дана специјалне операције знао да је Херсон тешка борбена територија.

– Војници мојих јединица су такође јавили да је на овом подручју било веома тешко да се боре. Да, може се задржати, могуће је организовати бар нешто залиха муниције, али би коштаало бројне људске животе. И прогноза нам не одговара. Стога верујем да је Суровикин деловао као прави војни генерал не плашеcћи се критике. Одговоран је за људе. Он боље види. Хвала, Сергеје Владимировичу, што бринете о момцима! Извршиcћемо наређење врховног команданта. Неcћемо престати да ударамо на непријатеља и неćемо се уморити – додао је Кадиров.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  О америчкој стратегији за разбијање руске војске, могућим преговорима и ко ће „скинути панталоне“?

Подсетимо, данас се министар одбране Сергеј Шојгу сагласио са предлогом команданта здружених снага у зони Специјалне војне операције Сергејом Суровикином да се организује одбрана у региону Херсона на левој обали Дњепра, пише Восток.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *